Sidste nyt !

Kabrit´s Acapella okt. 2010 (Solgt) Foto: Heidi Wham West

Hvalpe 2012

Akita har, endnu en gang, vist sig som en fantastisk mor-hund, og har fået og opfostret 12 skønne hvalpe, 7 hanner og 5 tæver. 
Faderen er langhåret hvid schæfer, så hvalpene er ægte, men uden stamtavle (far har ikke været udstillet).

HVALPENE ER SOLGT

Farvel til mange gode venner...

OKTOBER 2011: Der er sket en masse i løbet af sommeren. Vi har valgt at skære drastisk ned på hesteholdet. Dog ikke altid på en måde, som vi havde planlagt eller ønsket.

Vi måtte i begyndelsen af oktober sige farvel til Apollo, kun 7 år gammel. Han var ramt af head-shaking syndrome, som blev forværret i løbet af ret kort tid. Han havde ondt, og da der ikke var mere at gøre måtte han til de evige jagtmarker. Farvel Apollo, tak for alle de gode oplevelser, du nåede at give os. Vi er sikre på, at der i Hestehimlen er æbletræer du kan "klatre" i, andre drenge-heste du kan lege med, kirsebær, du kan spise og spytte stenene ud. Skøre og skønne pony, vi kommer til at savne dig...


Før dette lånte vi Apollos mor Athene ud. Hun står nu på Dyresten og går små springklasser med Sabine og det går helt forrygende. (Opdatering juni 2012: Athene er solgt til Nanna på Dyresten, og de har allerede vundet adskillige sløfer i både spring og military !)

Sifka har været en del af vores familie i 11 år, og med sine 22 år var det meningen, at hun skulle forblive hos os. Men pga tidsmangel blev hun udlånt til Per, og da han gerne ville købe hende, og vi kunne se, at hun har det som blommen i et æg på Teglbrændergården, fik han lov at købe hende efter lidt overtalelse...Heldigvis er hun tæt på, så jeg kan besøge hende og tage en skovtur på hende, hvis savnet bliver for stort.

Sheriff er solgt til en sød familie i Nykøbing S.

Elisia og Senobia har været i træning hos Katrine på Teglbrændergården (www.klassisk-dressur.dk) og er ryttervante. Elisia er nået længst i tilridningen, men hun er jo også et år ældre end sin søster. De tegner til at blive super gode rideponyer. Maya og Maiken arbejder nu videre med tilridningen, både med og uden sadel!

Athos er ved at blive tilredet af Lara, og som forventet tager han det helt cool og opfører sig som om han aldrig har lavet andet.

Molly er tilbage i stalden. Efter udlån 2 år i træk som avlshoppe, uden at det er lykkes at få hende i fol, skal hun nu være pensionist og lærepony for Sofie. Molly nyder deres rideture i fulde drag og lystrer både Sofies og ridelærer Mayas mindste vink.


ROSKILDE DYRSKUE 2011

Roskilde Dyrskue 2011: Hjemme igen efter 3 skønne dage i strålende sol! Lara deltog på Apollo i flyvende fart og viste super ridning sammen med alle de andre i Harry Potter Show. Og hvilket show!
 Lene Thaulow fra Stutteri Hippios havde endnu en gang brugt sin energi og entusiasme og sit store show-koordinator-talent på at få sat alle os andre i sving i dette show, som blev til i samarbejde mellem New Forest, DSP og Dartmoor avlsforbundene.
Først Indridning med Hogwart Expressen med to søde dartmoor ponyer for vogn, fulgt af ugler, Harry Potter og hans venner og lærere, som viste en flot dressur-kvadrille, efterfulgt af den hæsblæsende og vel-koordinerede springkvadrille, hvor de to hold fra Grifendorf og Slytherin (incl. Lara på Apollo) kæmpede og prøvede at fange det gule lyn, og til slut endnu en dressur-kvadrille med det store opgør mellem de gode og de onde. Voldemort på ryggen af Apollos far Elmholts Raket måtte til sidst se sig slået - igen.
Da vi ikke havde udstillingsponyer med, var det en helt afslappende weekend med godt selskab af søde mennesker og skønne ponyer. Tak for denne gang alle sammen. Håber vi ses på Store Hestedag i september 🙂

1. Maj 2011: Så er alle 9 rundkørsel-hvalpe fra vores B-kuld solgt. Bortset fra et enkelt fejlskøn, hvor vi måtte hente en hvalp hjem (heldigvis frivilligt - ellers havde jeg tvangsfjernet ham...) og fandt et nyt, godt hjem til ham, ja så er det lykkes at finde gode hjem til dem alle 🙂

NYE BILLEDER AF HVALPENE!

Se nye billeder af hvalpene:
http://www.stutteri-kabrit.dk/12161554

ACAPELLA SOLGT

28/2-2011: Acapella er solgt til Sanne fra Amager.  
Vi er glade for at kunne følge dem fremover og vi er sikre på, at Acapella får det rigtigt godt. 
Hun gik fint igennem handelsundersøgelse og røntgen i Hørsholm Hestepraksis, og hun var virkelig cool på trods af, at det var første gang, hun var hjemmefra.


På billedet ses Lara og Acapella i oktober 2010.
Foto: Heidi Wham West

B-KULDET BLEV ET BLANDINGSKULD...

27.-28/2-2011: Der kan ske meget i forbindelse med en julefrokost...
Tredje juledag åbnede vores hvide schæfer Akita et vindue og stak af med genboernes labrador-blanding Balloo. De tilbragte en hyrdetime på marken før det lykkedes at indfange dem - og det er der nu kommet 9 meget søde og dejlige hvalpe ud af !
Det var absolut ikke ønsket, for det er jo kun 8 mrd siden, at Akita fik 12 hvide schæfer-hvalpe. Men de er velskabte og fine, og Akita har det strålende!
Balloo er mest labrador, men indeholder også både dalmantiner, hønsehund, rottweiler og boxer !
De 6 tæver og 3 hanner har alskens farver: 1 hvid, 2 sorte, 4 gule/cremefarvede i forskellige nuancer, 1 dådyr-farvet brun og 1 mørkebrun.
Salgsklare lige efter påske.

A-KULDET I UGEBLADET

23/8-2010: Vores sne-hvide dusin schæfere er nu 7 uger og Ugebladet har været på besøg. 
Se artiklen her:
http://hoersholm.lokalavisen.dk/hvalpekuld-i-kokkedal-det-hvide-dusin-/20100823/artikler/708239849/1180

NEW FOREST FESTIVAL 2010

13.-15. AUGUST 2010 DELTOG VI I NEW FOREST FORENINGENS STORE JUBILÆUMS-FESTIVAL, HVOR HELE DYRSKUEPLADSEN I ROSKILDE BLEV INDTAGET AF OVER 230 NEW FOREST PONYER TIL KÅRINGER, SHOWS, KONKURRENCER, FEST OG HYGGE. LARA OG APOLLO DEBUTEREDE I LA-SPRING OG FIK FLERE FLOTTE FEJLFRIE RUNDER, EN 1. PLADS OG BLEV 1. UPLACEREDE I DM FOR NEW FOREST PONYER I SPRING - MED BARE EN ENKELT BOM OG DERMED 4 FEJL LIGE SOM NR. 2 TIL 4 OGSÅ HAVDE!!!  Se billederne på undersiden "New Forest Festival 2010" under "Nyheder" i menuen.

LARA OG APOLLO - NU MED PLACERING I MILITARY !

10/7-2010: Lara og Apollo har hele ugen været på military-ridelejr hos Sally og Co. på Søborggaard Hestecenter ved Gilleleje. Der er blevet både hygget og trænet seriøst, og de har haft det rigtig dejligt. Ridelejren blev afsluttet med et flot og stort stævne med både klub- og distriktsklasser med et rekord-stort antal starter. Det var kun 2. gang de to var til military-stævne og alligevel startede de CNCP80 efter kun lidt pres fra Sally og Silja 🙂
Efter dressuren lå de i den bedste tredjedel, hvilket var flot og en klar forbedring i forhold til sidst. De var fejlfri i ridebanespringningen og også i terrænet blev det en flot fejlfri runde, dog med nogle tidsfejl. En super flot samlet 5. plads blev det til !!!  Mon ikke vi snart skal til military-stævne igen - både Lara og Apollo er i deres rette element sådan en dag som i dag!
Billedet er fra deres første militarystævne 1. maj i år, hvor de startede CNCP70 og blev 1. uplacerede.

4 rosetter på én dag :-)

30/6-2010 var Lara til sløjfespring på "hjemmebane" (Nordsjællands Sportsrideklub) med Athene og Apollo. De fik 4 flotte nulrunder i 80-cm klassen og kom dermed hjem med 4 rosetter til samlingen! Godt gået!

Flotte resultater til Lara på Athene og Apollo

Lara er kommet godt i gang med at springe på Athene, som er ved at være i topform. Og Apollo er ved at have fået noget rutine og går som sædvanlig til alle opgaver med masser af mod og talent.
Ved stævnet på Hørsholm Rideklub 29/5-10 fik Lara en 1. plads på Athene og en 2. plads på Apollo i LC spring, og i LB var Lara og Athene nærmest kun et mulehår fra 1. pladsen! På Øresundskysten (ØRK) d. 20/6-10 havde hun nogle super fine runder på dem begge to og fik en 4. plads på Athene i LB !!

ROSKILDE DYRSKUE 2010

ROSKILDE DYRSKUE 2010, 4.-6. JUNI: Torsdag aften drog Lara, Emilie og Pia afsted med Elisia og Apollo i traileren. Senere sluttede Maya sig til også- hun skulle lige høste et 12-tal i engelsk først! Vi havde en herlig weekend i skønt vejr med dejlige dyr og søde mennesker overalt!

Vi havde Elisia på 3 år med i New Forest udstillingen, og det var første gang hun var "i byen". Hun tog virvaret med mennesker, maskiner og larm meget fint, men brød sig ikke om at blive puttet i en fremmed boks. Så den første nat havde hun nok tabt 20 kg, den stakkel! Hun var derfor lige lovlig "sporty" af en New Forest pony at være da Emilie så flot mønstrede hende. Men Elisia fik alligevel 22 point og 1. præmie og en rigtig god beskrivelse, så det tegner godt for kåringen til august, hvor vi nok skal sørge for at hun har flere muskler og mere sul på kroppen!!


Lara og Apollo var med i "Det Store Hesteshow" alle 3 dage, og det var rigtig flot og festligt! 30 ponyer deltog i New Forest Showet under Lene Thaulows energiske og kompetente ledelse, og i anledning af avlsforeningens 50-års jubilæum var ryttere og hjælpere udklædt i årtiernes karakteristiske udstyr. Vi var blomsterbørn og hippier i spring-gruppen. Se fredags-showet på www.youtube.com/watch?v=xsf2gSw5ZNk&feature=related

Tak til alle deltagere og arrangører for en skøn weekend!

Farvel til Elita.

29/12-09 måtte vi sende Elita til de evige græsmarker. En gammel skade brød op igen, og da vi kunne se, at det også generede hende på fold, måtte vi tage den tunge beslutning og sige farvel til hende  . Men vi har jo hendes døtre Elisia og Senobia som er parate til at udfylde hendes plads.

Apollo og Lara vinder igen!

10/10-2009 vandt Apollo med Lara i sadlen 5-års championatet i spring for New Forest ponyer i Region 3.
Deres karakterer var dagens absolut højeste blandt alle unghestene, bedømt af 2 DSA-dommere:
Springteknik: 8,5, kapacitet: 8,0, ridelighed: 8,0. Omregnet til 81 %  SÅDAN!
(Foto: Avlsforeningen for New Forest, Region 3)
Apollo er efter Elmholts Raket, hans mor er vores Athene Hippios, morfar: Bavian.

New Forest 5-års championat i dressur

I 5-års championatet i dressur red Lara og Apollo et nydeligt LB-1 program - faktisk rigtig flot i betragtning af, at de kun har øvet programmet og øvelser som schenkelvigning og øgninger i 12 dage! Apollos gangarter blev bedømt som over middel, men der var en del uro fortil, som generede dommeren 😉 så en placering blev det ikke til, men de fik alligevel flotte 64,8 %.  (Foto: Lene Thaulow, www.hippios.dk)

Katten Sniffer er forsvundet

Vores kat Sniffer desværre forsvundet. Vi har ikke set ham i 2 måneder, og vi tror han har fundet sig en dame og et nyt hjem. Vi er selvfølgelig meget kede af det, men vi har reserveret en anden kat og den får vi hjem om 1½ måned.🙂

Flere rosetter til Lara og Apollo!

D. 20/9-2009 blev Lara på Apollo nr. 2 ved klubmesterskabet i dressur i Dyresten Rideklub. De red LC-2 til 60,9% med mange positive kommentarer fra dommeren, bl.a.: "SKØN PONY ! 😀" I Klubmesterskabet i spring gik det ellers også fint, men der var lige et stop på dobbeltspringet...

D. 28/9-2009
blev det til en rød roset på Digelsgaard da de vandt LC spring i fin stil og super hurtig tid. I LB havde de en rigtig god tur, men der trillede 2 bomme. Stort til lykke til jer. I er bare SÅ dygtige!!!

Farvel til Sisse.

5. august 2009 - en smuk sensommerdag - sagde vi farvel til vores kære gamle schæferhund Sisse. Hun blev næsten 12 år. Sisse kunne ikke mere klare trapperne pga gigt, fik mere og mere svært ved at rejse sig, og hun begyndte at blive forpustet og tabe sig, så vi besluttede at hun skulle herfra med værdigheden i behold. Jeg har mistet min skygge - og hestene får ikke længere en opsang med på vejen. Børnene har mistet en trofast legekammerat og følgesvend gennem hele deres barndom. Akita har mistet sin bedste ven og reservemor. R.I.P kære Sisse. Vi vil alle savne dig.

Velkommen til Verden til Kabrits Acapella

19. juni 2009 om eftermiddagen i det værste lyn- og tordenvejr, modtog Pia på job en SMS fra pensionær Maiken: "Sikke et sødt føl Athene har fået, hvor gammel er den??"
-"Hun tager gas på mig, det er jo først i begyndelsen af juli..."
Maya havde læseferie og blev sendt ud for at inspicere, og ganske rigtigt: Det yndigste brune hoppeføl, med lille stjerne og en bagsok, var blevet født midt i uvejret mens resten af flokken så nysgerrigt til. Føllet var på benene og diede, tante Elita holdt de unge heste væk, og Sifka og Dulle brummede beroligende til den dygtige mor - mere naturligt kan det vidst ikke blive!!! Føllet er allerede døbt af Lara, som ikke var tilfreds med navne som "Miss Thunder" eller "Lightening", så det ser ud til hun kommer til at hedde: KABRITS ACAPELLA.
Hun ligner halvbror Athos næsten på en prik, måske lidt lysere i farven. Køn, nysgerrig, sej og fuld af gåpå-mod, det er hun, som Athenes børn jo er!
BILLEDER FØLGER.

LARA OG APOLLO FÅR SLØFFE MED HJEM IGEN!

14/6-09: Sløjfe igen til Lara og Apollo!
Hesselrød Rideklubs sløjfespring var pga. store mængder regn rykket ind i ridehusene. Lara og Apollo var flot og fejlfri over alle springene i 70 cm klassen, på trods at, at de var tæt på at falde i et sving. Vi droppede 80 cm, da banen var glat i begge ridehuse. Apollo opfører sig som en rutineret stævnepony, når vi er ude, og ingen vil tro, at han kun er 5 år 🤩.

PLACERING I BÅDE SPRING OG DRESSUR TIL LARA OG APOLLO!

30.-31. maj var Lara og Apollo til udvidet klubstævne i Hørsholm Rideklub. Lørdag blev det til en 2. plads i LC spring med en flot fejlfri runde, og søndag blev de nr. 3 i LC2 dressur med 60,45%.
 Det var Apollos første dressurstævne og han var rigtig sød og dygtig, selv om han kiggede lidt på dressurhegnet som om han tænkte: "Er det de eneste spring vi skal springe over i dag?"

SPRINGSTÆVNE PÅ DYRESTEN I PÅSKEN

I påsken var der stævne på Dyresten med sløfespringning og klub-klasser. Lara og Apollo havde nogle rigtig gode ture. Se mere under stævneresultater. Nu kører det rigtig godt for dem i springningen.😀 

Derimod var det nogle rigtig dårlige dage for Dulle og Maya. Han var slet ikke sig selv, og skærtorsdag faldt Maya af og blev hentet i ambulance. Heldigvis var det ikke så alvorligt som det så ud. Hun er allerede i gang igen, foreløbig med at genoptræne Molly. Nu skal vi finde ud af, hvorfor Dulle pludselig bakkede totalt bag af dansen...😥 Måske har han ondt i ryggen...🤔

ATHOS´ FAR KÅRET I DSP

D. 20/2-09 blev Offem Minos, som er far til vores hingstebasse fra 2008, Kabrits Athos, kåret i Dansk Sportspony. Han er nu kåret i NF både i Holland og Frankrig samt i DSP her i Danmark. Stort TIL LYKKE til Lene og Michael fra stutteri Hippios, som ejer Minos. Se mere på www.hippios.dk .
Samme weekend blev Riddersholm Salem (billedet til højre), som er halvbror til vores to hopper Senobia og Elisia (e. Sirius Hippios), kåret i Holland. Han er i forvejen kåret i Belgien og blev Overall Champion dér sidste år. TIL LYKKE til Stutteri Riddersholm og til Salems ejere i Belgien.

STÆVNE I GRIBSKOV

31/1-2009: LARA OF APOLLO KOM HJEM MED TO PLACERINGER FRA SPRINGSTÆVNE I GRIBSKOV RIDEKLUB. Se mere under "STÆVNERESULTATER"

JANUAR 2009

FLERE BILLEDER FRA 2008 ER NU LAGT IND UNDER "FOTOALBUM 2008", bl.a. billeder af Lara, som springer på Baileys.

Det er helt nostalgisk at se de to springe, for Baileys er ikke længere i vores stald - han er d. 1/1-09 solgt som hygge- og lærepony til Rasmus på 9 år. Baileys bliver 20 år i år og skal ikke være konkurrencepony mere. Vi er rigtig glade for, at han har fået et godt hjem, og vi er glade for alle de gode oplevelser, han har givet Lara, og alt det han har lært hende i de knap 2 år, vi har haft ham.

GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR!
Her er Lara på juletur på Apollo.

Nye billeder af Senobia, Athos og Elisia

16/12-2008: Så er "Salgsheste" blevet opdateret og Senobia, Athos og Elisia får hver deres side med nye billeder.

DISTRIKTSSTÆVNE I HELSINGE

6/12-2008: Maya var til distriktsstævne i Helsinge. På Parc Druid ("Dulle") fik hun to flotte fejlfrie runder i LB og LA (deres første LA sammen) - det var næsten en opvisning i, hvordan man rider en superstærk og tændt pony med teknikker, der gør, at det ser legende let ud. Maya er vild med at springe på Dulle, og de ser ud til at harmonere fint sammen, så han bliver nu officielt slettet fra salgslisten 🙂.
Golden-gate af Ellebrud ("Molly") klumrede Maya lidt - det skal der også være plads til 😉. Det blev til 4 fejl i LB og fejl bane i omspringningen i LA på en ellers super tur... Somme tider brokker Maya sig lidt over, at det altid er hendes egen skyld, hvis hun får fejl på Molly, fordi Molly er så sød og dygtig. Det må vidst siges at være et luksus-problem 🙂.

DISTRIKTSSTÆVNE I BIRKERØD

22/11-2008:  Maya startede for første gang på på Parc Druid. De red bare en enkelt klasse, LB. Det blev til en ærgerlig bom, men det var en super tur, hvor Maya havde styr på sin krudttønde hele vejen!  

ATHENE I ARBEJDE IGEN EFTER SKADE OG BARSEL

NOVEMBER 2008: Athene er rengående efter sin gamle skade, så hun er kommet i gang med at blive skridtet igen. Foreløbig skal hun skridtes en måned - og hun er jo i fol med Gay Count Shetan, så det bliver meget stille og rolig genoptræning.

NEW FOREST CHAMPIONAT 2008

26/10-2008: LARA PÅ APOLLO BLEV NR. 2 VED NEW FOREST 4-ÅRS CHAMPIONATET I DRESSUR !!!
De fik disse flotte point:
Trav 7, skridt 7,5 , galop 7,5 , ridelighed 8,5 (!!!), helhed 7,5, gennemsnit 7,6, hvilket svarer til 76 %. Vinderen fik 78%. Apollo opførte sig eksemplarisk og viste sig virkelig godt, og Lara var helt cool, da hun slog de voksne dressur-ryttere på deres 4-årige. Godt gået af en 10-årig springrytter på en 4-årig springpony, må vi vel godt have lov at sige
I springchampionatet gik det også fint da de først kom i gang. De fik 66,7 %, men denne gang med 6 i ridelighed. Apollo syntes det var sjovt at skulle springe, og så alligevel noget presset at skulle varme op på en 20-meter volte med 3 andre, så han hoppede som en gummibold mellem springene i opvarmningen. Det er ikke lige Laras kop te, så vi havde lige en krise før starten gik 😉. Men Lara tog kampen op og gennemførte banen fejlfrit og i fin stil. SÅDAN!
Billeder følger.
Alt i alt en dejlig dag i selskab med mange skønne New Forest ponyer og søde ryttere/ejere/opdrættere. På trods af en lang dag med det mest elendige vejr vendte vi glade hjem.

I

Natasha på Shakespeare Sjællandsmestre!

27/9-08: Sikke en uge for Natasha Jacoby (Mayas klassekammerat og veninde) på Englyst Shakespeare (som står opstaldet hos os). Først vandt de "Team-Natasja-mesterskabet" i onsdags og fik både pokal og dækken, og i dag blev de Sjællandsmestre for hold, da Distrikt 2 slog alle de andre i Hundested !!! Stort TIL LYKKE herfra.😀

Maya og Molly kom desværre ikke med til Sjællandsmesterskabet, selv om de var kvalificerede. Molly trådte forkert ved det individuelle Distriktsmesterskab i Helsinge for 4 uger siden og blev halt.😥. Vi håber hun nu er klar til genoptræning.

Lara og Apollo til sløjfespringning.

24/9-08: Lara og Apollo var til deres første stævne: Sløjespring 50 og 70 cm på Dyresten, og de fik en sløjfe med hjem . Apollo var frisk, men Lara havde fint styr på ham, og han er en fornøjelse at have med ud: Cool og ikke bange for noget som helst.

FLERE BILLEDER AF FØLLENE

Nyere billeder på siden "FØL 2008". Flere følger.

VI HAR EN DISTRIKTSMESTER HER

24/8-08: Maya på "Molly" vandt i dag (sammen med Alexandra på Rasmus, Ditte på Miss Sixty og Liv på Lady in Red) Distriktsmesterskabet i springning for hold i Distrikt 2 !!! Se "STÆVNERESULTATER"". Her er Maya lige sluppet ud af mudderbadet...

SOMMERGRÆS

August 2008: Sommeren går på hæld, men der er heldigvis et stykke tid endnu for de fleste af hestene på sommergræs. Parc Druid styrer flokken som en konge med Sifka som dronning og Athene og Elita som over-mokker. Føllene Athos og Senobia er i "børnehave" sammen med Elisia (1 år) og Sheriff (3 år), og løber kun hjem til deres mor for at få en tår mælk i ny og næ. Sikke et heste-liv! 
Elisia har kastet sin kærlighed på Gamle onkel Baileys, som ellers holder sig lidt for sig selv. Apollo er blevet forvist fra bølle-banden efter at han har smidt sine forsko utallige gange, og nu skal Baileys have ro i sine ben, så de to er kommet hjem ved stalden. Her går også Molly sammen med pensionærerne Shakespeare og Zarahby - de skal være i form til de kommende Distrikts- og Sjællandsmesterskaber og er derfor på rationeret græs! 🙂
 

APOLLO ER HJEMME IGEN

1/6-08 fik vi Apollo hjem igen efter professionel tilridning. Og sikke en pony... Han er simpelthen så dejlig en ridepony: Sød, frisk, velgående, lærenem, velspringende - hvad mere kunne vi ønske os ?😀 3-4 gange om ugen rides han nu af Mayas veninde Emilie, som gør det rigtig godt og også får undervisning i både dressur og lidt spring på ham. Og ca. en gang om ugen rider Lara ham, og det går rigtig godt. Pas på Baileys, du har fået en stor konkurrent i Laras hjerte !

LARA RIDER APOLLO FOR FØRSTE GANG!

D. 29/5-08 besøgte vi vores 4-årige unghest Apollo (m: Athene Hippios, f: Elmholts Raket, mf: Bavian) på Frederiksværk Ridecenter, hvor beriderelev Sabrina Hesselhede har ham i tilridning under berider Karin Nissens kyndige vejledning. Og sikke en overraskelse!! Apollo har på kort tid forvandlet sig fra en rå bandit til velopdragen, muskuløs ridepony!!! Lara red for første gang på sin kommende stjerne-pony, og det gik rigtig flot. Nu glæder vi os til at få ham hjem på søndag. Vi har haft Apollo siden han var 3 måneder gammel, og han er det første af "vores" afkom som er blevet tilredet, så det er noget helt særligt!
Det er meningen at Mayas veninde Emilie skal have part på ham og holde ham i ørerne sammen med Lara (Maya er for langbenet til at ride ham fast). Der skal selfølgelig stadig en masse undervisning til - det står mor Pia og vores dressur-underviser berider Henrik Hempel for.
 Stille og roligt skal han også videre i indspringningen - Sabrina har sprunget små mini-spring-baner på ham, og det elsker han. Og han løsspringer 120 cm uden tøven. 

ELITA HAR FOLET!

D. 15/5-2008 fødte Elita et dejligt hoppeføl. Folingen gik i gang 23.30 og 23.50 var vidunderet født. Pia var eneste tilskuer og fødselshjælper - der var nu ikke brug for meget hjælp, for Elita klarede det som sædvanlig perfekt. Hun er efterhånden også en rutineret mor - det er jo hendes fjerde føl. Føllet er brunt med nogle meget specielle aftegn: Et skævt "Nike-logo" i panden og en smal streg længere nede på næseryggen. Hun er MEGET langbenet, og det tog da også noget tid og krævede en del forsøg før hun fik styr på de lange stænger! Hun skal hedde: KABRITS SENOBIA (Zenobia var en syrisk-ægyptisk dronning i det 3. årh. Hun beskrives som meget smuk og stærk. Vi har valgt at stave det med "S" som hendes far Sirius.) Hun er meget elegant, lidt reserveret i starten, men skal nok blive lige så kælen som Athos. Og så går hun sine egne vegne - i dag 22/5-08 slap hun ud af folden 3 gange, gik på opdagelse som om det var den naturligste ting i verden og efterlod Elita fuldstændig stresset...  

Årets første føl

D. 1/5-08 fødte Athene et dejligt hingsteføl, som nok mest ligner sin far, Offem Minos!.
Athene ville ikke ud af boksen om morgenen, og da Elita samtidig stod inde pga. et sår i hoven, kunne de to tykke damer holde hinanden med selskab.
Vi var til fødselsdag, men Emilie fik sin mor til at køre i pendulfart fra Nivå for at holde øje, og vi fik løbende situations-rapporter.
Om eftermiddagen kom der vokspropper og Lara blev kørt hjem, for hun ville også holde øje! Kl. 21.40, ca. ½ t. efter alle var hjemkommet, gik fødslen i gang, og 21.50 var vidunderet født, med hele familien + Emilie som tilskuere i stalden og på overvågnings-skærmen.
Den lille fyr var hurtigt på benene, mens Athene var ret træt og koncentrerede sig mest om at hvile og om efterbyrden. Så den lille fyr stavrede ufortrødent rundt i boksen i over 1 time og ledte efter mælke-centralen! Endelig lykkedes det, og så var alt den rene idyl! Han er mørkebrun med lille uregelmæssig stjerne og 2 hvide bag-sokker. Han skal hedde KABRITS ATHOS. (Athos er en græsk munke-ø, og det er også en af de tre musketerer).
En rigtig krudtugle er han - det meste af tiden spurter han rundt på folden i fuld galop med changementer og piruetter i massevis, med den bekymrede mor i hælene!
Se billeder under "FØL 2008".

Udv. Klubstævne, NSR

20/4-08: Lara og Baileys placeret til stævne på Farasi (Nordsjællands Sportsrideklub). Se under STÆVNERESULTATER

Distriktsstævne i Ballerup

12/4-08: Pigerne havde nogle fine runder til Distriktsstævne i Ballerup, se "STÆVNERESULTATER"

Apollo er sat i tilridning

1/4-08 blev Apollo kørt til Frederiksværk Ridecenter v/ Karin Nissen, hvor beriderelev Sabrina Hesselhede skal ride ham til og lære ham at springe (vi ved, at han kan springe, for han sprang over samtlige hegn inden han blev kastreret, incl. et træhegn på knap hans egen højde...) På Frederiksværk blev han sat ind i en kæmpe boks med halm op til maven og følte sig straks hjemme!. Han står ved siden af staldens største hest, men det er jo ikke noget problem for Apollo, for hans ego er mindst lige så stort!

13/3-2008: NY HUNDESIDE

Læs om vores schæfer-hunde Sisse og Akita på den nye  "HUNDESIDE" i menuen.

DEC. 2007 - FEB. 2008

23.-24/2-08: Maya og Molly placeret i MB i Frederiksværk. Se under "Stævneresultater"

26.-27/1-08: Pigerne har været til Distriktsstævne i Hillerød Sportsrideklub (www.webhis.dk). Det var et laaaangt stævne - vi var på pladsen 10 timer for at ride 3 klasser søndag 😮. Se mere under "Stævneresultater".

19/1-08: Pigerne var til nytårsarrangement med Team Natasja (www.team-natasja.dk) Det gik fint for Maya og Molly og ikke så godt for Lara, men sådan er det jo - det kan ikke gå lige godt hver gang. Se under "STÆVNERESULTATER"

28/12-07: Maya/Molly og Lara/Baileys har været til sløjfespringning på Dyresten i Humlebæk. (Se
www.team-dyresten.dk ) Det gik super godt - 2 sløjfer til hver  - læs mere på den nye side "Stævneresultater". Vi mødte bl.a. Ditte med Miss Sixty. "Missy" var jo opstaldet hos os indtil Natacha Jacoby solgte hende til Ditte, og det er jo altid hyggeligt at møde dem og se hestenes gensynsglæde. Dittes far tog en del billeder, som han har lovet at sende til os - dejligt når man nu endnu en gang kom afsted uden kamera! Så: Billeder følger!

24/12-07: Så er det jul! Boksene er ordnet, der er lagt ekstra hø frem og gulerødder i krybberne. Glædelig jul til alle 2- og 4-benede vi kender!

17/12-2007: Dulle (Parc Druid) er kommet hjem efter godt 2 års udlån, hvor han er blevet en rigtig dygtig springpony. Han indtog straks sin plads som flokkens fører, efter at han havde sagt til Sifka:: "The King is back!".

14/12-2007: Vores hjemmeside er stadig under opbygning, og nu har vi da fået lagt nogle billeder i vores fotoalbum!😀