2009

WE ARE THE CHAMPIONS

Et lille tilbageblik

År 2009 bød på både positive og negative oplevelser med hestene. Året startede med at vi sagde farvel til gamle Baileys, som blev solgt til Rasmus i Roskilde og skal lære ham at ride. Vi er glade for, at vi fandt et godt hjem til ham.

Lara fik mere tid til Baileys´ nevø Apollo, som for alvor kom i gang med stævner. I alt har Lara vundet 11 rosetter på Apollo, og de har haft noget med hjem næsten hver gang de har været ude! Årets højdepunkt var New Forest Championat- og Medaljeridning, hvor Apollo vandt 5-års Championatet i spring med nogle af de floteste karakterer, der er set længe! Men de har også gjort det fint i dressur: Tre dressurstævner med to placeringer, og ros til 5-års Championatet i dressur!

Maya har været mere uheldig end nogensinde med sine ponyer. Efter at Maya og Golden Gate af Ellebrud (Molly)var med til at vinde Distriktsmesterskabet for hold i 2008, glædede vi os meget til at se, hvor 2009 ville bringe dem hen. Men Molly fik, efter flere perioder i starten af året med skader og genoptræning , konstateret begyndende slid i forbenene. Hun er fyldt 17 år og har gået rigtig mange springstævner i sin tid, både nationalt og internationalt, og hun har gjort det super godt, men det er selvfølgelig smadder ærgeligt, at Molly og Maya ikke nåede deres mål: At komme til landsstævne sammen. Molly er nu udlånt til Stutteri Springer (
 www.springerconnemara.dk) hvor hun rigtig nyder livet og bliver forkælet. Planen er, at hun skal sættes i fol til foråret med deres nye super springer fra Sverige. Vi er glade for den løsning og glæder os til at se resultatet.

Mayas anden pony Parc Druid (Dulle) kom hjem efter udlån med en ledbåndsskade for 2 år siden, og desværre har det i løbet af 2009 vist sig, at det nok er kronisk tilbagevendende. Det ser ud til, at han ikke kommer til at springe på højt niveau længere.

En af de glædelige begivenheder var årets føl: Athene fødte i juni, i et forfærdeligt tordenvejr,  smukke Acapella (far: Gay Count Shetan, årets hingst i New Forest- avlen 2008). Acapella er helt sin egen og måske det bedste føl vi har haft til dato, både hvad angår gangarter og New Forest type. Hun er ekstremt lærenem, og skal kun have tingene vist én gang, før hun forstår, hvad hun skal, og som Athenes andre børn (Apollo og Athos) er hun fuld af styrke og gå-på-mod og går gerne forrest for at undersøge nye ting.

Sheriff er blevet 4 år i 2009 og er tilredet i løbet af året,og han tegner rigtig fint. Han bliver redet af parterne Natalie og Laura, som allerede har lært ham meget. Allerede nu kan vi se, at det er i springningen Sheriff har sit hjerte - så glemmer han alle de farlige spøgelser, han ellers godt kan få øje på i hjørnerne. Han har sprunget små kryds, og planen er, at Maya skal springe lidt på ham i løbet af de næste måneder. Han er til salg pga. tidsmangel, men det bliver ikke nemt en dag at skulle sige farvel til ham. Han er vores første "barn", og selv om der ikke er papirer på ham, er han en rigtig fin ridepony - og nok den mest kælne pony vi har haft til dato !

Året sluttede sørgeligt, da vi måtte sende Elita til de evige græsmarker. En gammel benskade brød op igen, og da vi kunne se, at hun også var generet på folden, måtte vi tage den tunge beslutning og sige farvel til hende. Men hun har skænket os to dejlige døtre, Elisia og Senobia, som vokser og udvikler sig over al forventning. Elisia glæder vi os til at vise frem til New Forest-Festival og kåring i Roskilde august 2010!

GODT NYTÅR!